dossier pres eixo hp 2014...unha das grades novidades que ofrecemos este ano é a invitación a un...

Category:

Documents

0 download

TRANSCRIPT

Page 1: DOSSIER PRES EIXO HP 2014...Unha das grades novidades que ofrecemos este ano é a invitación a un partido da máxima categoría do Hockei Español Esta oportunidade única de disfrutar

¿QUEN SOMOS?

• Promover a creación de instalacións deportivas.

• Xestionar convintemente as instalacións existentes.

• Organizar e desenrrolar eventos e espectáculos deportivos.

• Xestionar a Oferta Deportiva Municipal: cesión de instalacións, aboados e actividades.

A Concellaría de Educación, Deportes e Xuventude do Concello da Coruña ten como misión promover e facilitar o acceso á práctica deportiva de todos os cidadáns.

O OBXECTIVO

• Organizar o III Torneo Xuvenil “Cidade da Coruña” de Hockei sobre Patíns 2014 Torneo Eixo Atlántico, contando coa participación de aqueles concellos/cámaras que conforman o Eixo Atlántico.

Conseguir a participación de escolares do norte de Portugal e Galicia, e darlles a coñecer a nosa cidade. A Coruña é un dos puntos con maiores atractivos de Galicia debido á gran riqueza do patrimonio artístico e cultural e a esto hai que engadir a beleza natural do entorno.

Consolidar o Torneo como un referente deportivo para a mod alidade do Hockei, así como ferramenta

para tra nsmitir os valores do Eixo Atlántico.

CONTAREMOS COA PARTICIPACIÓN DOS EQUIPOS MELLOR CLASIFICADOS DE

GALICIA E PORTUGAL

• Dirixido a:

•Xogadores nados nos anos 1999 e 2000

PARTICIPANTES

• F.C. Porto Dragon Force (Porto)

• Escola Desportiva Viana (Viana do Castelo)

• Assoc. Desportiva Penafiel (Penafiel)

• Riba d´ave HC. (Vila Nove de Famalicão)

• Traviesas Hockey Club (Vigo)

• CH Compostela (Santiago de Compostela)

II EDICIÓN – Enquisa de satisfacción

Sistema de avaliación e control

Implementar medidas

• Dirixida aos técnicos dos equipos participantes:

• O resultado máis salientable e que o 90% afirman que voltarían a participar.

• Outros comentarios:

• Un 66,7 % das persoas que respostaron á enquisa declara estár “Satisfeito” co Servicio de Aloxamento.

• Un 77,8 % das persoas que respostaron á enquisa declara estár “Satisfeito” co Servicio de Comida (tanto ao medio día como na cea)

•Um 89,6 % mostráronse satisfeitos co clinic para adestradores

• Posibles melloras:

• Necesidade de facer un control sobre as idades dos participantes para evitar irregularidades na competición.

INSTALACIÓNS DEPORTIVAS

INSTALACIÓNS ALOXAMENTOA organización ofrecerá aloxamento e

manutención de maneira gratuita ó igual que nas anteriores edicións.

O comité organizativo está a valorar duas opción en canto á localización eo estado do aloxamento: Acuartelamento de Atocha ou IES Calvo Sotelo

ACTIVIDADES COMPLEMENTARIAS

Unha das grades novidades que ofrecemos este ano é a invitación a un partido da máxima

categoría do Hockei Español

Esta oportunidade única de disfrutar deste gran esp ectáculo deportivo, levará consigo o condicionamento dos hora rios dos

partidos a celebrar dentro do noso torneo.

vs

INSCRIPCIÓN NOMINAL

Enviase un link, donde se deberán completar os datos de cada un dos integrantes do equipo (os 10 xogadores e os 2 responsables), ademáis dos datos de contacto coa cámara/concello.

ESTASE A TRABALLAR A POSIBILIDADE DE REALIZAR UN CLINIC COA INVITACIÓN DE UN ADESTRADOR DE

RECOÑECIDO PRESTIXO, SEGUINDO A LIÑA QUE COMEZOU A PASADA EDICIÓN.

Dito CLINIC, celebraráse o venres as 19.00h

SISTEMA DE COMPETICIÓN

• Formato de doble sede (Palacio Deportes de Riazor e Polideportivo Elviña II)

•4 grupos de tres equipos divididos por sorteo dirixido (2 galegos e 2 portugueses, como cabeza de grupo, e outros 2 galegos e 2 portugueses como segundos cabezas de grupo, elexidos por as respectivas federacións).

•Os encontros xogaránse en 2 tempos de 20 minutos con un descanso de 5 minutos.

•Os partidos xogaránse a tempo corrido e con un tempo morto por equipo en cada un.

•Nós partidos para asignar os postos definitivos ( o domingo), xogaráse a tempo parado os últimos 5 minutos de cada parte.

•Seguiráse o regulamento que a federación española de patinaxe ten para as competicións oficiais para ditas categorías.

Os equipos deben p resentar 15 minutos antes do inicio do partido as f ichas de todos os xogado res xunto cos seus correspondentes documentos de identidade, para pro ceder a súa revisión.

SORTEO DA COMPETICIÓNO cadro de competición dividirá ós 12 en catro grupos de 3 equipos

O sorteo realizarase con tres bombos.

No primeiro deles estarán os catro primeiros cabezas de serie (dous portugueses e dous galegos, indicados polas Federacións correspon dentes) .

No segundo bombo estarán os catro segundos cabezas de serie (dous portugueses e dous galegos, indicados polas Federacións correspon dentes). Non poderán coincidir cabeza de serie e segundo cab eza de serie do mesmo país.

No terceiro bombo o resto de equipos.

O sorteo será dirixido para que cada grupo teña un equipo de cada bombo.

GRUPO A GRUPO B GRUPO C GRUPO D

A1 B1 C1 D1

A2 B2 C2 D2

A3 B3 C3 D3

CALENDARIO DA COMPETICIÓNNesta edición, o partido de OK Liga (HC Liceo – FC Barcelona), obríganos a eliminar o parón a medio día, polo que os partidos levarán un horario ríxido, que é obrigado respetar.

Grupo A Grupo B Grupo C Grupo D

A1 B1 C1 D1A2 B2 C2 D2A3 B3 C3 D3

Horas Horas9:00 A1 vs A2 9:00 C1 vs C210:00 B1 vs B2 10:00 D1 vs D211:00 A2 vs A3 11:00 C2 vs C312:00 B2 vs B3 12:00 D2 vs D313:00 A1 vs A3 13:00 C1 vs C314:00 B1 vs B3 14:00 D1 vs D3

15:00 Partido 1 3º A vs 3º B 15:00 Partido 2 3º C vs 3º D16:00 Partido 3 2º A vs 2º B 16:00 Partido 4 2º C vs 2º D17:00 Partido 5 1º A vs 1º B 17:00 Partido 6 1º C vs 1º D

Horas10:00 Partido 7 P.P 1 vs P. P 2 11º-12º posto11:00 Partido 8 G.P 1 vs G. P 2 9º-10º posto12:00 Partido 9 P.P 3 vs P. P 4 7º-8º posto13:00 Partido 10 G.P 3 vs G. P 4 5º-6º posto

NORMAS DA COMPETICIÓN

• OS ENCONTROS XOGARÁNSE EN 2 TEMPOS CON UN DESCANSO DE 5 MINUTOS DE DURACIÓN:• DUAS PARTES DE 20 MINUTOS• OS PARTIDOS XOGARÁNSE A TEMPO CORRIDO E CON UN TEMPO MORTO POR EQUIPO EN CADA PARTIDO.• EN SEMIFINAIS, TERCERO E CUARTO POSTO, E FINAL XOGARASE A TEMPO PARADO OS ULTIMOS 5 MINUTOS DE CADA PARTE.• OS EQUIPOS DEBEN ESTAR PREPARADOS 5 MINUTOS ANTES DO INICIO DO PARTIDO, E UN DELEGADO 15 MINUTOS ANTES DO INICIO DO PRIMEIRO PARTIDO, DEBERÁPRESENTARSE NA MESA DE ARBITRAXE PARA FACER REVISIÓN DE FICHAS.• SISTEMA DE COMPETICIÓN TERÁ UNHA PRIMEIRA PARTE XOGÁNDOSE A MODO LIGA (FASE DE GRUPOS), E DECIR, O EQUIPO GAÑADOR OBTERÁ 3 PUNTOS, EN CASO DE EMPATE CADA EQUIPO OBTERÁ 1 PUNTO.E O EQUIPO PERDEDOR OBTERÁ 0 PUNTOS. • EN CASO DE EMPATE NA CLASIFICACIÓN FINAL, PASARÁ O EQUIPO QUE TEÑA MELLOR DIFERENCIA DE GOLES, SI AINDA ASÍ CONTINUA O EMPATE, PASARÁ O EQUIPO QUE VIRA MENOS TARXETAS DURANTE ESTA PRIMERA FASE.• A SEGUNDA PARTE QUE SERA EN MODO ELIMINATORIA.• NOS PARTIDOS DE ELIMINATORIA QUE CONCLUAN CON EMPATE NON HABERÁPRÓRROGA, LANZARANSE 3 PENALTIS POR EQUIPO, PARA DESFACER DITO EMPATE.• PARA TODO O NON CONTEMPLADO NESTAS NORMAS, SEGUIRÁSE O REGULAMENTO DA FEDERACIÓN ESPAÑOLA DE PATINAXE PARA AS COMPETICIÓNS OFICIAIS PARA DITAS CATEGORÍAS.

SEDES

. GRUPO A e B: PALACIO DOS DEPORTES DE RIAZOR (A CO RUÑA).

. GRUPO C e D: PAVILLON DE ELVIÑA (A CORUÑA).

. FASE FINAL: PALACIO DOS DEPORTES DE RIAZOR (A CORUÑA

CATEGORÍAS PARTICIPANTESXogadores nados nos anos 1999 e 2000.

HORARIOS DAS COMIDASPara os equipos invitados de fora da cidade, como ben saben o aloxamento realizarase no acuartelamento de Atocha ou no IES Calvo Sotelo

• O desaiuno serviráse entre as 07:00h e as 09:00h. no comedor do propio lugar de aloxamento .

• A comida de medio día farase nun local a designar, próximo áinstalación deportiva a empregar, dependendo do grupos no que quede encadrado cada equipo despois do sorteo, e o horario seráentre as 12:00h e as 16:00 h.

•As cenas realizaranse tamén no comedor do lugar de aloxamento

A hora límite de saída do aloxamento serán as 11:00 h do domingo (deberá quedar todo limpio e recollido) os e quipos que xoguen a tarde do domingo disporán de almacén n o Palacio de Deportes de Riazor.

O TORNEO NOS MEDIOS

Os resultados do torneo e as fotos poderán verse na web www.dxtbase.com, así como na conta de twitter @Dxtbase